اگر علاقهمند به مدیریت و یا راهاندازی رستوران هستید، شاید بد نباشد راهاندازی فستفود را هم در نظر داشته باشید، که میتوانید با یک برنامه و ایده خلاقانه درآمد زیادی را به سمت فستفود خود هدایت کنید.در مقاله راه اندازی رستوران، به کاملترین شکل ممکن مراحل راه اندازی رستوران را شرح داده ایم و در این مقاله نیز سعی میکنیم به صورت خلاصه مراحل کلی ابتدایی راهاندازی فست فود را خدمتتان توضیح دهیم و پس از آن ایدهها و ترندهای حال حاضر دنیای فست فود را برسی میکنیم و امیدواریم که بتوانید از آنها در فرایند تاسیس فست فود خود استفاده کنید یا آن ها را به منوی خود اضافه کنید.
طراحی بیزینس پلن
ابتداییترین قدم در راهاندازی هر بیزینسی، چه راهاندازی کافیشاپ باشد یا رستوران، چه راه اندازی کسب و کارخانگی، شما باید طبق یک برنامه و یا بیزینس پلن، مسیر خود و هدف خود را از تاسیس بیزینس مشخص کنید. به نوعی برنامه ریزی اولیه شما قبل از تاسیس فست فود، میتواند تاثیری به شدت کلیدی بر آینده کسب و کار شما بگذارد. در این برنامه شما باید تمامی ابعاد بیزینس را در نظر بگیرید. از مشتریان و مخاطبین هدف گرفته تا نوع غذاهای منوی رستورانتان. حتی شما باید هزینه های راه اندازی فست فود را نیز براورد کنید و با سرمایه اولیه خود تطبیق دهید. در ادامه مواردی که در طراحی بیزینس پلن رستوران باید در نظر بگیرید را برایتان آورده ایم.
- ایدهای که میخواهید برای راهاندازی فست فود دارید آیا ترند است؟
- بررسی مخاطبین کسب و کار
- بررسی رقبای کسب و کار شما
- براورد هزینههای تاسیس فست فود (تجهیزات و دکوراسیون و کارمندان)
- نحوه جذب مخاطبین و بازاریابی رستوران که در سلسله مقالات وبسایت به صورت کامل و جامع آن را توضیح دادهایم.
- روشهای حفظ مشتریان فعلی
هزینههای راهاندازی فست فود
میدانیم که همه در ابتدای کار احداث فست فود نگران هزینه های آن هستند و اولین سوالی که ذهنشان را مشغول میکند، هزینههای راهاندازی فستفود و میزان سرمایه مورد نیاز برای این کار میباشد.در ادامه مهمترین هزینههایی که باید برای راهاندازی فست فود در نظر بگیرید را به شما میگوییم؛ و به صورت خلاصه هر کدام را برایتان توضیح میدهیم تا در برنامه ریزی مالی خود در نظر داشته باشید.
هزینههای ابتدایی اخذ مجوزهای کسب و کار
برای دریافت مجوز، شما باید طبق راهنمایی که در این لینک برایتان قراردادهایم عمل کنید و قطعا هزینههایی برای دریافت این مجوزها خواهید داشت.
هزینه مکان رستوران
بعد از آن باید تصمیم بگیرید که براساس میزان هزینه مکان رستوران و میزان بودجه در دسترس، چه مکانی برای رستوران شما مناسب میباشد.
هزینه تجهیزات رستوران
تجهیزات رستوران تاثیر مستقیمی در میزان کیفیت غذای رستوران شما دارد.سعی کنید در انتخاب آنها بیشترین حساسیت ممکن را داشته باشید. در زیر لیست مهمترین تجهیزاتی که برای آشپزخانه فست فود خود احتیاج دارید را برایتان آماده کرده ایم.شما میتوانید با این لینک قیمت تجهیزات را ببینید.
تجهیزات آمادهسازی
- برشدهنده و اسلایسر: برای برش مواد غذایی
- میز کار استیل: برای آمادهسازی مواد غذایی.
- غذاساز: برای خرد کردن و مخلوط کردن مواد غذایی.
- خمیرگیر صنعتی: برای تهیه خمیر پیتزا
تجهیزات پخت
- اجاق گاز صنعتی: برای پخت انواع غذاها.
- گریل گازی یا برقی: برای پخت همبرگر و سایر گوشتها.
- فر پیتزا: شامل فر پیتزا صندوقی، فر پیتزا ریلی و فر گردان.
- سرخکن صنعتی: برای سرخ کردن سیبزمینی و مرغ.
- مایکروویو: برای گرم کردن سریع غذاها.
تجهیزات نگهداری و انبار
- یخچال و فریزر صنعتی: برای نگهداری مواد اولیه در دمای مناسب.
- قفسههای ذخیرهسازی: برای نگهداری مواد غذایی خشک.
- ظروف نگهداری: برای نگهداری مواد غذایی آماده شده.
تجهیزات توزیع و سرو
- ظروف سرو غذا: برای سرو غذا به مشتریان.
- چرخ حمل ظروف: برای حمل ظروف تمیز و کثیف.
- کانتر گرم: برای نگهداری غذاهای گرم.
تجهیزات شستوشو
- سینکهای شستوشو: برای شستوشوی ظروف و تجهیزات.
- ماشین ظرفشویی صنعتی: برای شستوشوی سریع و بهداشتی ظروف.
- هود صنعتی: برای تهویه و خروج دود و بخار.
هزینه دکوراسیون و تابلو رستوران
بسته به طرح مورد نظر شما ممکن است هزینه دکوراسیون و تابلو رستوران، متفاوت باشد. باید سعی کنید با توجه به مکان رستوران و تم رنگی و سازمانی خود، دکوراسیون را انتخاب و تابلوی رستوران خود را طراحی کنید.
هزینه نرمافزار سفارشگیر و مدیریتی
نرم افزار رستورانی مناسب برای مدیریت و ثبت سفارشات در فست فود، باید به حدی جامع و کاربردی باشد، که بتواند بخش زیادی از فعالیت های روتین فست فود شما را اتوماسیون کند و کارکنان فست فود به راحتی بتوانند بر روی مسائل مهمتر تمرکز کنند. نرمافزار رستوران و فست فود سول به شما امکاناتی نظیر: ثبت سفارش سریع، باشگاه مشتریان، پنل پیامکی و مدیریت انبار و… را میدهد و شما میتوانید فعالیتهای مدیریتی و بازاریابی خود را با کمک این نرمافزار ساده کنید.
ایدهها و ترندهای 2024 برای راهاندازی فستفود
پس از بررسی مسیر پیش روی شما در راهاندازی فست فود، حال نوبت به بررسی برخی از داغ ترین ایدهها و ترندهای این صنعت میرسد. در ادامه چند نمونه از این موارد را شرح میدهیم.
- فست فود با استفاده از مواد گیاهی: با افزایش تقاضا برای رژیم های تغذیه ای گیاه خواری و وگان، درخواست برای غذاها و فست فودهای گیاهی رو به افزایش میباشد. فلافل، برگر گیاهی، قارچ و سیبزمینی سوخاری نمونهای از این غذاها میباشد.
- گزینههای غذایی سالمتر: گزینههای کمکالری، کمکربوهیدرات و پرپروتئین. با توجه به تبلیغات منفی صورت گرفته بر روی فست فودها، شما میتوانید با هدف قراردادن ایده فست فود سالم، شاهد افزایش فروش خود شوید. برای مثال تاکو را میتون نمونه ای از این مبحث دانست.
- استفاده از تکنولوژی: استفاده از تکنولوژی جهت افزایش رضایت مشتریان، یکی از جدیدترین روشها برای افزایش تجربه رضایت بخش برای مشتریان میباشد. برای مثال رباتهای سخنگو یا تکنولوژی سفارش و پرداخت اینترنتی بدون نیاز به ثبت سفارش در صندوق رستوران.
- بستهبندی غذایی زیبا و حامی محیط زیست: شما میتوانید با استفاده از بستهبندیهای تجدیدپذیر و خلاقانه، نقش چشمگیری در افزایش فروش خود داشته باشید.
نتیجهگیری
تأسیس یک رستوران فستفود، نیازمند برنامهریزی دقیق، تعهد و درک واضحی از بازار است. با پیروی از این مراحل، میتوانید یک فستفود موفق و پررونق ایجاد کنید، که نیازهای مشتریان شما را برآورده کرده و در صنعت رقابتی برجسته شود.